نصب mysql5.5 روی Centos5

Mysql 5.5

در این مجموعه نوشته های که در موردآماده سازی Centos 5 به عنوان وب سرور است، تا اینجا در مورد نحوه ی نصب و راه اندازی Apache و php صحبت کردیم. آنچه مسلم است در بسیاری موارد php و html قادر به تامین همه ی خواسته های برنامه نویس برای پیاده سازی وب سایت های دینامیک و برنامه های کاربردی تحت وب نخواهد بود و به همین خاطر هم ما نیاز داریم که پایگاه داده ی mysql را هم روی سرور نصب کنیم.

به طور پیش فرض mysql5.0 روی Centos5 آماده ی نصب می باشد ولی ممکن است به هردلیلی ما نیاز به نسخه ی بالاتری از mysql داشته باشیم. به عنوان مثال ممکن است بخواهیم از اسکریپت خاصی استفاده کنیم که برای اجرا به نسخه های جدیدتر از mysql5.0 نیاز داشته باشد. در این نوشته مراحل نصب و راه اندازی mysql5.5 را روی سرور لینوکس با سیستم عامل Centos5 با هم بررسی می کنیم.

قدم اول: دانلود و نصب epel-repository و remi-repository

اگر قبلا طبق دستورالعمل گفته شده در نوشته ی قبلی این مجموعه در مورد نصب PHP 5.4 روی Centos5 برای نصب epel repository و remi repository اقدام کرده باشیم نیازی به نصب مجدد این repositoryها نداریم ولی در غیر این صورت لازم است به نصب PHP 5.4 روی Centos5 نگاهی بیاندازیم و طبق دستورالعمل قدم ۱ و قدم ۲ عمل کنیم تا repository های مورد اشاره در دسترس قرار بگیرند.

قدم دوم: نصب mysql

برای نصب mysql5.5 کافیست دستور زیر را وارد کنیم.

yum -y install mysql mysql-server

قدم سوم: قرار دادن mysql در لیست بوت

همانطور که در دستور بالا می بینید ما دو بسته ی نرم افزاری mysql و mysql-server را روی سرور نصب کردیم. mysql-server یک سرویس سیستم عامل لینوکس است و با نام mysqld شناخته می شود. حالا ما می خواهیم کاری کنیم با هر بار روشن شدن سرور mysql-server یا همان mysqld به صورت خودکار اجرا شود. برای این کار از دستور زیر استفاده می کنیم.

chkconfig mysqld on

قدم چهارم: اجرای mysql-server

حالا همه چیز آماده است تا با دستور زیر mysql-server را اجرا کنیم.

service mysqld start

اگر همه چیز درست پیش رفته باشد باید بتوانیم وارد mysql شویم. برای این کار از دستور زیر استفاده می کنیم:

mysql -u root

اگر همه چیز درست پیش رفته باشد ما می توانیم با دستور بالا با نام کاربری root و حداکثر دسترسی وارد mysql شویم.

قدم پنجم: تغییر دادن رمز عبور کاربر root

همانطور که در مرحله ی قبل دیدیم نام کاربری root رمز عبور ندارد و به همین دلیل هر کسی می تواند به راحتی به mysql نصب شده روی سرور ما دسترسی داشته باشد. به همین خاطر لازم است برای root رمز عبور تعریف کنیم و برای این کار از دستورات زیر بهره خواهیم گرفت.

USE mysql;
UPDATE user SET Password = PASSWORD('omid') WHERE User = 'root';
FLUSH PRIVILEGES;

دقت کنید که به جای omid باید رمز دلخواه خودتان را وارد کنید. بعد از اجرای موفقیت آمیز دستورات فوق کافیست با دستور exit از محیط mysql خارج شوید. حالا اگر مجددا بخواهید وارد mysql شوید باید از دستور زیر استفاده کنید.

mysql -u root -p

به این ترتیب mysql-server برای ورود از شما رمز عبور می خواهد و تنها در صورت صحیح بودن رمز وارد شده به شما اجازه ی دسترسی به پایشکاه های داده را می دهد.

قدم ششم: نصب php-mysql

تا اینجای کار همه چیز به خوبی پیش رفته است ولی هنوز اسکریپت های نوشته شده به زبان php نمی توانند به mysql server دسترسی داشته باشند. از همین رو لازم است تا php-mysql را هم روی سرور نصب کنیم. برای نصب هم از دستور زیر استفاده می کنیم.

yum -y install php-mysql

بعد از اجرای نصب باید Apache را با دستور زیر restart کنیم.

service httpd restart

حالا اگر یک فایل php در روت Virtual Host ایجاد کنیم و کد زیر را در آن قرار دهیم با بازکردن این فایل روی مرورگر مشخصات php به نمایش در خواهند آمد.

اگر مراحل گفته شده ی بالا به درستی طی شده باشند در خروجی نمایش داده شده در مرورگر باید بخشی مطابق شکل زیر وجود داشته باشد که اطلاعات mysql را نمایش بدهد.

php-mysql

2 پاسخ به “نصب mysql5.5 روی Centos5”

  1. Esmaeel گفت:

    سلام دوست عزیز من تا مرحله ۴ این مقاله رو رفتم ولی از ۴ به بعد انجام نمیشه.میشه راهنمایی کنید.

    http://oi59.tinypic.com/2zebbj7.jpg

    • امیدرضا گفت:

      با سلام

      اینطور که از ظاهر امر بر میاد اینه که شما دستورات مرحله ی ششم رو داخل کنسول mysql وارد می کنید.

      شما باید اول با اجرای دستور exit از محیط mysql خارج شوید. بعد از آن می توانید دستورات گفته شده را اجرا کنید.

      اگر باز هم مشکلی بود خوشحال میشم کمکتون کنم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.